Beskrivelse

Tine Refsgaard

Tine Refsgaards mangfoldige motiver bevæger sig i overgangen mellem det figurative og det nonfigurative. Som beskuer opleves kunstnerens glæde ved farver og kontraster og gennem værkerne genkender man en streg, som vækker spørgsmålet, om det er kunstneren selv eller tilfældets magi, der taler.

Tine Refsgaard fortæller om sit virke som billedkunstner:

”Intuitionen styrer, når jeg improviserer mine billeder i olie på lærred og akvarel på papir.
I mit energiske arbejde med farverne befinder jeg mig det frieste, mest kreative sted, jeg kender.

Det kan føles som en dans at male, og jeg kan opleve, at jeg lytter lige så meget, som jeg ser. Derfor er jeg kunstner, eller nærmere, livet er, og mit kald er at forholde mig kunstnerisk skabende til det. Jeg kalder det: ”Handle Wih Art”.

Værkerne gives ikke titler, da jeg vil lade beskueren skabe sin egen historie. For mig er billederne deres egne. Deres møde med publikum blander jeg mig ikke i.”

Tine Refsgaards værker inviterer publikums fantasi til at lege med. De er forskellige i stil og udtryk, og besøger man hendes galleri i Hvalsø, kan man ved første øjekast få den tanke, at rummene huser mere end én billedkunstner.

”Den kunsneriske proces er guddommelig, spørger man mig. Det er den indre bevægelse i at arbejde med kunst, der er det centrale.

Alle mennesker må bruge deres kreativitet og lyst til at udtrykke sig. Vi er fri. At skabe kunst, at leve, handler ikke om at være anerkendt eller at få at vide, hvad du skal gøre.

Mængden af talent er ikke interessant, ej heller mængden af anerkendelse. Det handler om at være menneske og give noget af sig selv til verden. Kunst er en bevægelse i et menneske.”

 

CV:
Tine Refsgaard
F. 1972
”Handle With Art”
Uddannet sanger og musiker v. Rytmisk Musikkonservatorium 1994-2000
Autodidakt billedkunstner med atelier og galleri i Hvalsø, Lejre fra 2019
Foredragsholder, sangskriver, kreativ inspirator, underviser, korleder
Selvstændig i firmaet ”Musik Ord Billeder”

Kontakt:
Mail: tinerefsgaard.dk
Telefon: +45 31 42 43 30

www.facebook.com/tinerefsgaardmusikordbilleder

CVR 27100007