CDudgivelser

Kunstner

Titel

 

Afenginn feat. Vokalselskabet GLAS

OPUS

2016

Hjemmeside

opus.jpg

 

Vokalselskabet GLAS

MOLD – nordic sessions

2015

iTunes

Hjemmeside

mold_booklet_web_mindre.jpg

John Sund & Acoustic Sense feat. GLAS

Se præsentationsfilm 

Reaching Out (titelsang m tekst af Tine Refsgaard)

2014

iTunes

reaching-out-330x330.jpg

Vokalselskabet GLAS

Wisdom of Birds

2013

iTunes

Hjemmeside

GLAS_wisdom_cover_150.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persona (m. GLAS)

Epiphanies Of Grandeur

2012

cover persona.jpg

 

 

 

 

 

Vokalselskabet GLAS

Kopirin (DMA nomineret)

2010

kopirin.jpg

 

 

 

 

Danjova mama

Usmifka

2010

Hjemmeside

cover_mama.jpg

Tine Refsgaard

Tine Refsgaard

2009

iTunes

cover_tr_tr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tine Refsgaard & TILT

En del af det hele

2006

iTunes

cover_edadh.jpg

 

 

 

 

 

Fangekoret

Forbryderalbummet

2004

Fangekoret

forbryderalbum.png

 

 

 

Tine Refsgaad & TILT

Originalen

2003

iTunes

cover_orig.jpg

 

 

 

 

Vagn Lundby & Holger Laumann

Dyrefabler

2002

Salg til fordel for wwf

dyrefabler.gif

Holger Laumann & Mai Brostrøm

Sirenesang

1998

Jørgen Lauritsen

Blandet kærlighed

1996

Holger Laumann

Zebradans

1994

 

 

Referencer

selvportr.jpg

Facebook, 2012: 

Sad den anden dag med min halvsovende kæreste og lyttede til musik og ikke så meget andet, og lavede (synes jeg selv) en af de bedste tracklister længe, med alt fra Souvenirs, Mike Sheridan, Keith Caputo, Malurt og mindsanten også Sov godt du godeste.. Din musik lever i bedste velgående! – en dejlig aften.

 

cover_tr_tr.jpg

GAFFA 2009

Helt unormalt. Snurrige sange fra en ikke ueffen solodebutant.

 

Sanger og sangskriver Tine Refsgaard har tidligere stået bag to fine udgivelser under navnet Tilt, der gjorde et hæderligt forsøg på at spille sange på hovedet. Den bevidst uortodokse tilgang til sangskrivningen fastholder Tine Refsgaard på sit soloalbum, som ikke er lige til at fange ind musikalsk.

Men det høres tydeligt, hvorfor der er tale om et soloalbum, fordi Tine Refsgaard sætter sig selv fuldt ud på spil i en række selvreflekterende sange, der gerne siger tingene direkte. Det passer fint ind i det noget bumpende musikalske underlag,som hun dyrker under kyndig ledelse af produceren Henrik Balling. Sangene er bedst i deres enkeltstående statur, som et nådesløst punktnedslag. Det kniber mere med albummets helhed, selv om det underliggende statement kunne være, at verden bedst ses i tågedis.

Som soloartist er hun også mere rockende og pågående i sit udtryk, der hellere leger med elektroniske virkemidler end visetraditionen. Det resulterer i flere flydende og snurrige sange fra denne spændende sangskriver.

 

cover_edadh.jpg

GAFFA 2006
Pop på hovedet fra en behageligt afslappet sangerinde

Der er en dejlig nonchalant tone i sangerinde og sangskriver Tine Refsgaards vokal, somi den grad bærer Tilts andet udspil. Som på debuten Originalen fra 2003 erher tale om en let snurrig pop, der ikke helt lyder som de andre. Og så alligevel. På En Del Af Det Hele kredser bandet nemlig faretruende om den lettere fortærskede danske popsang, som i den genkendelige og iørefaldende Sara. Men Tine Refsgaard vil heldigvis også noget helt andet, og her er det mere visesangen og de pudsige musikalske indfald, der viser en original sangskrivning. På disse sange bliver der nemlig spillet med hjertet, og det kan være svært ikke at nynne med på den ellers ganske ordinære Kærlighed Og Klarsyn. Men den mere rene klang gør sig alligevel godt i de blåtonede Tågebyog Natteravn. Albummet lider dog under en alt for spinkel produktion, men nu er Tilt også på helt egne ben, hvilket ikke burde være tilfældet.

 

jyllandsposten18082006_pic.jpg

 

folkogmusik_august2006_pic.jpg

 

FyensStiftstidende_pic.jpg

cover_orig.jpg

GAFFA 2003

 

 

Det er ikke helt tilfældigt, at Tilt kalder deres debutalbum Originalen.Demener nemlig selv, at de har et bud på en originaldansk musik, der ikke lefler for den letkøbte smag. Og heri kan man kun give Tilt ret.Originalen lyder ikke lige umiddelbart som noget, vi falder over i den daglige musik strøm. Tilt spiller nemlig en poporienteret visemusik, der er i slægtskab med Laura Illeborg, Dissing/Andersen og Tobias Trier. Det er ikke mindst sangerinden og sangskriveren Tine Refsgaard, der tegner Tilt med sin store klare vokal helt fremme i lydbilledet. Hendes sangevner imponerer på Originalen, men nu hører det også til sjældenhederne, at vi får lov til at høre en kvindelig dansk sangerinde synge sig ud i den afmålte visesang. Tilt kredser også om det let komiske i kompositionerne, og der er lidt snerren i teksterne, men Tilt lyder mest fortryllende i de lettere underspillede og poetiske momenter, der heldigvis fylder godt på dette behageligt overraskende debutalbum.

 

»Et originalt tilt til en mainstream-domineret dansk musikscene. Underfundig og legesyg dansk folk med et moderne jazzy touch«

Rene Fredensborg/URBAN 2003

»… tekster der søger videre end banale klichéer«

Anders Houmøller Thomsen/ LineOut 2003

»Hørt med mine ører er TILT et endog meget originalt bud på en slags ny dansk folkemusik/popmusik«

Jan Laursen/dr.dk rytmisk 2003

 

CD: KARRIEREKANONEN 2003

GAFFA 2003

Anmeldelse: Den danske sang er en ung, blond pige. Og på DR’s KarriereKanonen 2003-opsamling er det i kvindehænder, den danske sang har det bedst. Som når Karoline Hausted krydser Sorten Mulds moderniserede folkemusik med Under Byens nænsomme drømmepop. Eller når Tilt-frontkvinde Tine Refsgaard skriver tekster og musik, der er charmerende og sanseligt egensindige. De to kvinder har fundet et stærkt, selvstændigt udtryk.

Fra tracklisten:

Johnny Deluxe: Elskovspony

Karoline Hausted: Hviskepigen

Philip: Sig Mig

Tilt: Hvorfor Elsker Du Mig Ikke? (Din Store Idiot)

LIVE

Dissing Dissing Las & Dissing med Knud Aulum Frandsen, Leif Monnerup, Trine Lise Væring, Jeppe Hansen, Tine Refsgaard, Helle Henning. Onsdag d. 3. september 2008

Anmeldelse GAFFA (Læs hele anmeldelsen)

“Efter pausen var det tid til Tine Refsgaard, som ikke er særlig kendt, men dog har udgivet to cd’er med sit band Tilt. Refsgaard havde medbragt et klaver og den markante guitarist Per Chr. Frost (eks-Gnags, Allan Olsen, Poul Krebs med flere),og sammen fremførte de tre sange, hvor de to var nyere og temmelig politiske – vi kom omkring både det miljømæssige og det politiske klima”. (Fire stjerner).

Grethes Blog 2006:

“Der var dansk musik i Telt 2. Tine Refsgaard og Christian Alvad – godt! Tine skriver nogle spændende tekster. En CD med hendes gruppe Tilt blev da ogsåmit eneste Millstream-indkøb i år”

»Tine Refsgaard forfatter sine tekster på tankevækkende, vedkommende og poetisk dansk…Sjældent har man oplevet så engagerede og livfulde unika-samspillere på en scene…de tænker sig om, udvikler deres helt specielle stil til perfektion…en smuk, skæv og original musikoplevelse…«

Hans Christiansen/ Fyns Amts Avis, 2004

»Skævt og selvstændigt. Et fremragende live band.«

Woman, 2004

»Den danske gruppe Tilt er original, voksen og et begavet bud på pop anno 2004, iklædt overraskende arrangementer og forfriskende ligefremme (danske) tekster. Udtrykket er primært akustisk og i front høres den karismatiske sangerinde Tine Refsgaard.«

Niels Christensen, Byggeriets Hus, 2004

 

 

RADIO

Fra drøm til pladekontrakt

Kulturkontoret 29. maj 2009 kl. 10:03 på P1

Hvad skal der til for at brage igennem? Sådan rigtig slå sit navn fast som sanger og komponist og kunne leve af sin kunst. Er talentet det eneste afgørende, eller skal der også en god portion held og albuer til? Og er der forskel på, om albuerne sidder på en kvinde eller en mand, når man er i musikbranchen? Kan kvinderne bruge hinandens erfaringer eller er de blot konkurrenter?

Kulturkontoret har indbudt 4 sangerinder, der er på forskellige stadier af deres professionelle liv. De fortæller om deres erfaringer med at blive anerkendte og få succes. Et arbejde, der bl.a. kræver hårdt arbejde, masser af tid og lange arbejdsdage.

I studiet er debutanten Louise Preisler, den lidt mere erfarne Tine Refsgaard, der har udgivet 3 cd’er, sangerinden Marie Carmen Koppel, der har tilnavnet Danmarks førende soul-diva og endelig Anne Dorte Michelsen, der udsendte sin debut-cd for hele 24 år siden.

Kontakt

Video og musik

Presse:

Tine Refsgaard skriver tekster og musik,

der er charmerende

og sanseligt egensindige

– et stærkt, selvstændigt udtryk”

GAFFA

 

 

“Helt unormalt.

Tine Refsgaard sætter sig selv fuldt ud på spil

i en række selvreflekterende sange,

der gerne siger tingene direkte.

Sangene er bedst i deres enkeltstående statur, som et nådesløst punktnedslag.”

GAFFA

 

 

…en række smukke, anderledes og meget kraftfulde danske popsange.

Fyens Stiftstidende

 

10659151_10152752878901508_8564489335124581840_n.jpg

 

Fotograf: Laura R. Karlsen

 

 

tine_refsgaard_sh.jpg

Fotograf: Jakob Frandsen

 

 

 

Ny CD 2017

DETTE ÅRS PROJEKT: UDGIVELSE: NYE SANGE PÅ DANSK

I samarbejde med komponist Eyvind Gulbrandsen (f. Norge, 1977) bearbejder vi mit komponerede og improviserede tekst- og lydmateriale til tracks til min fjerde danske CD, som skal udkomme i januar 2017.

Jeg arbejder inden for genrerne sanger/sangskriver, alternativ pop, elektronisk, improvisation.

 

 

 

 

 

face_booklogo.jpg

soundcloud-logo.jpg

ituneslogo_hjl_.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

NY CD

UDE

JANUAR

2017

 

Følg med 

på FB