FOREDRAG og SALONER

Foredrag
Medborgerhuse, menighedshuse, kulturhuse, foreninger – eller som saloner i privat regi.

Den sidste lakrids
Foredrag om mit kærlige forhold til min mor – hendes psykiske sygdom da jeg var barn – hendes kræftsygdom og død, da jeg blev voksen.
Jeg husker den dag, på sygehusets parkeringsplads, og jeg var klar over, at vi sammen, idag, havde spist “den sidste lakrids”.
Foredraget handler om kærlighed, sorg og håb, om mod til at følge sit hjerte, om hvordan man “passer på sig selv”, om mødet med Gud, om mødet med de kontraster og den deraf affødte livsglæde, som jeg bærer i mig.

Jeg er sanger, sangskriver, ord-menneske og billedmager og har skrevet sange om min mors sidste tid og de oplevelser og erkendelser, som mødet med døden & livet, gav mig.
Historien om “min mor” er ikke éns for nogen, men vi har alle en mor, og fortællingen kan være med til at åbne døren til vores hjerter og komme noget grundlæggende i os nærmere.

Bomstærk
Som mor til et barn med autisme (tidl. benævnt Aspergers), har jeg gjort mig erfaringer med autisme. Autisme er som nordlys, der flakker og bølger, og det er svært at sætte sig ind, når man ikke ahr det inde på livet. Det vigtigt at bygge bro mellem autisternes og “NT”ernes verden – os, de “normale”. Jeg har lært meget af min datter – et særligt og højtbegavet menneske, der oplever verden gennem forstørrelseglas. Det er det sted, jeg står i mit liv, og det er spændende og givende og krævende. Det er en rejse og en dannelse som mor at lade sig forandre – for forandring skal der til, når man erkender, at en stor del af sociale sprog, de dyder, de vaner, de krav, tankemåder og grænser, man kender eller har i sin egen bagage, ikke er brugbare. Ja, faktisk kan man, som den man var, være medårsag til sit barns mistrivsel i dagligdags situationer. Også selvom man er fuld af god vilje og udelukkende agerer i kærlighed, som forældre jo gør. Kommunikation, timing, værdisæt, nutid og fremtid ændrer sig for en – man checker ud af tid, man checker ud af den man var før, man lærer tusind ting. At leve med “autisme i huset” er en daglig og konstant træning af sindet og nervesystemet, og man kan i en periode gå i opløsning – men når man finder sin balance, ja, så er man blevet bomstærk.

Lev som det frie menneske, du er, vær dig selv
Et foredrag om at bruge sig selv i det mangfoldige liv, man har fået i gave.
Jeg fortæller min historie som personlig frihedskæmper, hvor jeg gør tingene på min egen måde. Jeg følger hjerte og intuition og prioriterer mod til at gøre det, jeg føler jeg rigtigt i stort og i småt – privat og professionelt. Omdrejningspunktet i foredraget vil være min erfaring af, at modstand og krise er et muligt konstruktivt springbræt til en ny idé, til en bedre måde og – for mig – i sidste ende til en fundamentalt bedre tilværelse. Det gode liv oplever jeg går gennem ild og vand, ikke udenom. Afslutningsvis vil det i enhver sammenhæng konkluderes, den grundlæggende værdi og miraklet i livet, er livet selv.

Billedkunst:
Med udgangspunkt i 2-4 medbragte værker fortæller jeg om min vej til at blive selvstændig kunstner og om tankerne og teknikken bag billederne.
Fortælling ca. 1 time med efterfølgende åben samtale. Varighed ialt 2 timer.

Foredrag og saloner kan indeholde fortælling, oplæsning og sange.
Der sluttes af med mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer.

Varighed: 1-1,5 time fortælling + sprøgsmål/samtale. Ialt 2 timer.

Pris:
Foredrag: 4.000,- (ydelsen er momsfritaget)
Salon: 200 kr pr deltager – minimum 20 deltagere.

Booking: 31 42 43 30 / tinerefsgaard@gmail.com