24.12.12.

Jeg har pyntet juletræ med Frida her til morgen. Det har været simpelthen så dejligt. Hun er bare så sød og nej, hvor har vi pyntet juletræ! Og der er julepynt, jeg har lavet med min mor, hvor der står Vita i, med min håndskrift fra da jeg var, et eller andet. Lillebitte. En lillebitte skriver. Og der står TINE i en også, med blokbogstaver. Ja, vi holder jul uden min mor.

Det jeg vil fortælle også er, at min mor er en engel på juletræet i papir. Det er nyt for mig. Og ved siden af hende hænger hendes skytsengel. En guldengel, der spiller violin og…øh…det at min mor ikke er her til jul, det er simpelthen bare et kæmpe tomrum. Børnene er der, og vi vil gerne holde jul. Men det er også tydeligt at mærke, at min mor er én af de stærke julegeneratorer i vores familie.
Det er som om, en kæmpestor tand er blevet hevet ud. Nu står resten af familien rundt om krateret og skal lære at række over det.”