Firmaet fylder 1 år

Min one woman army, Tine Refsgaard – Musik Ord Billeder fylder 1 år.
Jeg startede som selvstændig d. 1.10.2019, og det er den bedste beslutning, jeg har taget i mit professionelle liv!

Jeg har skabertrang og får mange idéer til projekter, så selvstændighed var på den måde et must.  Jeg kaldte det fra start “Handle With Art”. Håndtér dit liv kreativt.

Kort og mildest talt har familielivet budt på udfordringer, og jeg prioriterede selv at kunne bestemme over min arbejdstid og -opgaver. Den frihed i kombination med et meningsfyldt arbejdsliv har løftet mig, og fået mig i trivsel arbejdsmæssigt, så jeg også har noget at give, når jeg har fri.

Fødselsdag i galleriet. Det Gamle Mejeri, Hovedgaden 2, 4330 Hvalsø.

MUSIK ORD BILLEDER

Mit firma sælger de varer og de ydelser, som kommer ud af mit virke – som mig!
Mit arbejdsliv skal give mig glæde og energi, så jeg med glæde kan være i det resten af mit liv. Et godt arbejdsliv giver også ro i maven, når man har fri.

Jeg laver de ting jeg brænder for og det, som jeg føler mig kaldet til at dele. Den overordnede hat for mit virke hedder kunst og kultur, og det er en stor glæde for mig at virke lokalt.

Solokoncert ved Stafet For Livet, august 2020.

 

KONCERTER / SANGSKRIVNING / KOR / FÆLLESSANG

I det første år har det på musikfronten været som sanger og sangskriver på dansk, hvor jeg giver koncerter. Jeg er også sanger i Tone of Voice Orchestra.

Ugentligt er jeg korleder i Visible Voices i Holbæk samt korleder og stifter af Lejre Rytmiske Kor i Hvalsø. På sæsonbasis er/var jeg kaptajn for morgensang i Det gamle mejeri, for fyraftenssang i Rotationen i Holbæk og fællessang og vandring på Gundestedgård i Hvalsø.

Jeg har sange i kroppen og en bog, der venter på at bliver skrevet. Jeg ved, hvad den skal hedde, og hvad den skal handle om, og en del er skrevet, så det er noget med at sætte en periode af til netop dét.

Vandring og fortælling v. Ole Theill Knudsen og fællessang i laden v. Tine Refsgaard, juli-aug-sept, 2020.

 

BILLEDKUNST / KURSER

Jeg maler billeder i akvarel og olie. Maleriet har været en personlig redningsplanke for mig, fordi det gav mig fokus og glæde, da jeg for snart 2 år siden var ved at vælte. Tilværelsen har kastet møbler efter mig over flere år, og maleriet er frihed, glæde og sjælearbejde.

I 2019 og 2020 har jeg udstillet på Art Nordic, Allerslev Rådhus, Domus Felix, Det Gamle Mejeri, Vangkildegård, lægehuset Tolskovvej og foran mig kommer Lundbeck, Domus Felix, tandlægehuset Holbækvej, Gundestedgård.

Lundbecks kantine – okt-dec 2020.

ANDRE AKTIVITETER

Jeg svinger også penslen i mit arbejde som malermester, hvor jeg er i forløb med at forskønne bygningerne på Gundestedgård.

Dertil har jeg opgaver som..hvad vil jeg kalde det…kulturchef på samme Gundestedgård. Ole Knudsen og jeg laver arrangementer med musik, fortælling, vandring, kurser – og hvad vi ellers synes er givende. Der er en sal og en lade og masser af udendørsplads og natur.
Vi laver også julemarked med kunsthåndvæk og juletræer.

Snart går startskuddet for mit første kursus, som hedder ”Kreativitet og frihed”  – alle 6 pladser er solgt – og senere i år starter Tone of Voice Orchestra indspilning af vores første album.

Tone of Voice Orchestra

HVAD LIGGER FORUDE?


I 2021 er min bog og mine sange og ToVO i høj prioritet, ligesom kulturarbejdet på Gundestedgård vil folde sig ud, når varmen kommer igen (og corona slipper grebet, som vi alle håber og venter på).

AT STARTE SOM SELVSTÆNDIG

Mange, mange ting har jeg lært – om mig selv ikke mindst. Og de erfaringer om trivsel bruger jeg. Jeg sætter min egen trivsel højt, for jeg har længe måttet udsætte mig selv, og det giver problemer over tid. Og så har jeg mødt mange gode mennesker, både kunder og partners in crime.

Jeg kan lidt af hvert, og jeg har erfaret, at den store forskel på om ”det lykkes” eller ej som selvstændig, handler om handling. Handling – lige nu – hvad gør jeg, hvad gør jeg ikke, og husker jeg at udsætte mig selv for held, ved at dele mine drømme og behov med andre.

Måske har jeg noget de kan bruge – måske de har noget jeg kan bruge, sådan løfter man sammen. Dedikation, tillid, kommunikation og et positivt sind er vigtige komponenter.

Man ramler også ind i noget jantelov, identitet og kønsroller, der skal pangles lidt med. Men det må man simpelthen bare gøre.

INGEN KAN STÅ ALENE

TAK til alle Jer der direkte eller indirekte har været med til løfte fremad med lokaler, ekspertise, materialer, hænder, sparring og heppen. Det har været af stor betydning.

Visible Voices giver koncert i Tivoli, 2019

GODE RÅD TIL KREATIVE SELVSTÆNDIGE

Hvis du kan mærke, hvad du brænder for, så gå i gang, og tag opgaverne, som de kommer. Hav hele tiden maven med. Du skal være på rette vej og sige JA når det er JA, og NEJ når det er NEJ. Eller måske der skal indgås et kompromis eller en justering for du kan mærke, at det gør dig glad.
Du kan kun være ét sted af gangen, og din passion skal fortælle dig retningen.

Du skal være VEDHOLDENDE og indstillet på at prioritere det arbejde, der skal gøres for at din passion får rum.

Og så skal du lære, at heller ikke du kan se ind i fremtiden, og det skal du lære i en eller anden grad at finde charmerende. Du sender pile afsted, men ikke alle vil ramme, hvor du tror. Så se hvor den vildfarne ramte – måske det var et sted, du ikke selv have fundet? Der er energi, læring og muligheder i alt.